Se över hela fastigheten

garden

Som husägare så är det inte bara huset som behöver ses över vid en försäljning, det kan behövas fixas och ordnas med trädgård och annat som gör att huset i sig blir mer attraktivt för köparen. En misskött trädgård kan om man har otur leda till mindre intresse och ett lägre försäljningspris. Man bör alltså se över hela fastigheten, både bostad och tomt.

Finns det en stor trädgård till huset så kan det vara värt att se över den vid en försäljning, ser den för bedrövlig ut så gäller det att ta på sig handskarna och fixa till den inför visning. Har man inte gröna fingrar så får man anlita någon som gör jobbet åt en allt för att det ska bli så bra som möjligt.

Det kanske inte är någon idé att plantera några nya blommor utan se till att ogräs är rensad i rabatterna och att gräset är klippt innan visning, det kan räcka långt. Likaväl som man stylar huset inför en visning så kan man styla trädgården så den ser attraktiv ut för de som kommer på visningen. Hus & Hem ger några bra tips på hur man stylar sin trädgård. Det kan vara helheten på fastigheten som blir den avgörande faktorn för köparen. Så lämna inget åt slumpen utan kan du åtgärda något, gör det.